miercuri, 13 ianuarie 2010

MIINI INTINSE

In calea fiecarui om apar fel de fel de situatii si oamenii care il pot influenta, dar care niciodata nu vor putea hotari in locul lui. Acesti oameni si aceste provocari sunt facute pentru ca el , omul sa isi dea seama cine este cu adevarat si incotro se indreapta. Nici un om nu este slab, suntem cu totii puternici, doar ca unoeri trebuie facuta multa lumina in suflet pentru a ne ...regasi drumul in viata. Da, este important sa avem norocul sa intalnim oameni buni care sa ne ajute sa facem acest lucru cat mai repede, sa pasim pe drumul cel drept si sa nu mai alunecam pe carari laturalnice. Insa important este sa ii ascultam cu inima si sa privim adevarul in fata: ca ei ne vor binele.! Cum vedem asta? Este acea stare de bine, de liniste si de seninatate pe care o ai in preajma lor...mai cu seama, sprijinul neconditionat de care avem atata nevoie...

Eul nostru nu este speriat de ei, ci este linistit… avem nevoie de timp si oameni intelepti pentru regasire, iar toata puterea este in noi…sa ii putem pastra alaturi de sufletul nostru! .
De multe ori preferam insa singuratatea pentru ca ne temem de cumplita suferinta, chiar daca suna a renuntare. ..

Si ma intreb adeseori , cind simt un suflet care sufera cum sa fac sa ajung pina la el , cum sa fac sa inteleaga ca eu sunt aici si ma gaseste doar daca intinde mina ? Cite zavoare ale inimii tebuie sa deschid, ca sa trecem impreuna peste haul peste care se afla lumina ? Si siguranta ca de astazi ducem imreuna durerile lumii pe care soarta “generoasa “ ni le-a asternut inainte pe un covor de deziluzii , sau lacrimi , sau neintelsuri?


Se intimpla de putine ori in viata sa intilnesti oameni care intr-un fel sau altul fac parte dintr-un destin pe care ti-l doresti sa il duci impreuna cu bune si cu rele , cu abisuri si fericiri, cu vise si deziluzii.
Destin, provocare, sunt toate aceste intilniri care ne schimba viata intimplatoare? Sau destinul , oricit am incerca sa-l ocolim ne demonstreaza de fiecare data ca ne indreptam in aceeasi directie, oricite rute ocolitoare am incerca. Sau poate ca toate aceste abateri , denivelari sau gropi pe care incercam sa le depasim , sunt tot suprize pe care destinul ni lep-a trasat undeva in stele , dincolo de noi si inceputuri?

Ati simtit vreodata ca ritmul inimii rezoneaza cu stringerea de mina a unui om pe care abia l-ai cunoscut , si ca asta e marea intilnire cu prietenul pe care l-ai asteptat de mult? De prea mult timp?
Ca prietenie …un… te iubesc,şi ce mult insemni pentru mine … acest cuvint folosit atit de des nu mai suna fals si incepe sa aiba alta sonoritate , alt sens abia descoperit ? Este sentimentul profundei incercari la care ne supune viata…Am gresit, tu ai gresit însă după atata amar de vreme ratacită între falsuri grosolane …ne-am regasit…

….Defapt nu am plecat nicăieri prietene drag…am astepat doar ca tu sa revii… !!!
După o iarna de poveste astept o primavara a regasirii şi a renasterii …Asa cum trebuie sa fie !