duminică, 13 martie 2011

FEMEI CELEBRE- OONA O' NEIL

Oona O'Neil s-a născut la 13 mai 1926. Singura fiică a celebrului dramaturg Eugene O'Neil şi soţia sa, Agnes. Tatal ei a abandonat familia când Oona a fost de numai 2 ani, şi am văzut-o doar de câteva ori înainte de a optsprezecea ziua ei de naştere, când el a dezmoştenit.
Singura fiica a celebrului dramaturg Eugene O' Neil, s-a născut la 13 mai 1926. A fost pe rond abandomata de tatal ei la numai doi ani , si apoi dezmostenita la optsprezece.
In acel an Oona s-a casatorit cu marele Charlie Chaplin .Tatal sau , revoltat de realtia cu Chaplin, refuza sa-i dea consimtamintul , asfel fiind nevoirta sa se casatoresca in ziua in care a implinit 18 ani.
Oroce incercare re reconciliere sau de stabilire a legaturii cu tatal sau a fost sortita esecului.
Oona renunţat la toate planurile sale de a deveni o actriţă prin căsătoria cu Charlie Chaplin. Spre deosebire de căsătoriile sale anterioare, căsătoria lui Charlie a Oona a fost una desavirsita in ciuda diferenteleor de virsta diferenţelor de vârsta -el 56 de ani, şi Oona doar 18. În ciuda acestui fapt, au fost inseparabili pina la moartea marelui Charlot , in ziua de Craciun a anului 1977.
Au avut impreuna opt copii.
Dupa disparitia sotului ei , s-a confruntat cu probleme mostenite din familie. A luptat ca si tatal si fratele ei cu alcoolul , o slabiciune care a revendicat-o .
După moartea lui Charlie, Oona a rămas loiala lui şi i-a supravieţuit timp de paisprezece ani. Singuratatea suportata greu a facut-o sa si gasesasca alinarea in alcool. A murit in 1991 dupa ce a suferit de cancer pancreatic.
Timp de treizeci si cinci de ani a avut o casatorie fericita , in ciuda diferentei de virsta.
O poveste de viata impresionanata , blamata , nerecunoscuta si respinsa de familie societate, cutume si chair tara de origine a lui Charlot. Si totusi in cazul lor
. Mai mult de un sfert de secol.
Sa aveti o duminica binecuvintata.

Intimplare de loc intimplatoare…

Dragii mei , mergind pe firul principului un sut in fund , e un pas inainte, constat ca viata noastra in noul apartament incepe sa se contureze timid, dar frumos, si ca toate lucruruile au o continuitate fericita, as putea zice.
Va spuneam la un moment dat ca ii caut lui Muchi o :) prietena :)
Vroiam ca Muchi sa gaseasca o prietena cu care sa aiba o realtie bazata pe respct :), si incredere :) deoarece Muchi este un sufelt tandru :) si iubitor :.Nu stiu cum ar putea trece peste un esec :).
Si cum nimic nu e intimplator , Muchi un suflet sensibil si atent la detalii , a scos-o pe Alexandra la plimbare… . Acum nu stiu daca Muchi chiar a premeditat , cert ca e ca intilnit un semen care isi scosese la rindu-i stapinul la plimbare Ce sa zic :) , alt suflet sensibil.

Din lipsa de ocupatie , sau probabil din prea multa sensibilitate, le-a " facut lipeala ". Poate si pentru ca semenul despre care va povesteam este un catel si nu o catelusa, insa ce sa-i faci nu poti avea totul in viata...
De aici , controlul a fost preluat necontrolat de catre Alexandra, care a gasit in stapinul celluilat suflet sensibil un adolescent cu care a incepurt sa comuninice. Descopera in fiecare zi , ca au in comun sensibilitate , si ca nici unul dintre ei nu se regasesate in tiparele adolecentilor pe care ii intilnim la tot pasul.
De data asta teoria"Nu e pentru cine se partegateste" s-a aplicat cu succes. Si nu am nici o indoiala ca Muchi va continua seria "intimplari fericite". A batut timid la usa casei noastre, odata cu Craciunul deschizind porti si atingind locuri in suflet despre care nu am fi stiut vreodata ca exista.