marți, 15 februarie 2011

"We`ll always have Paris"

O staruinta uluitoare, o credinta dincolo de sentimente umane, dar presarata cu acea incredibila forta a Iubirii , pe care o intalnesti numai o singura data in viata. Este acea unica intalnire cu sufletul pereche, pentru care esti capabil sa darami chiar si inaltimile Taborului, pentru a pastra fie si pret de o clipa Iubirea Unica singura reala.Din acest punct de vedere, privit cu ochii mintii ai unui om care a intalnit marea dragoste, Casablanca este si va ramane o capodopera a cinematografiei, indiferent de epoca si de moda...
....Deci nu conteaza distanta, departarile si abisurile, oceanele cu coralii lor cu tot...Pretuieste unicitatea intalnirii cu dragostea sufletului geaman caci ea nu poate fi intalnita, din nefericire decat o singura data in viata.Chiar daca nu este musai sa ramai cu ea, cu el...Dincolo de orice fele de aparente , peste eternitate, dincolo de rostirea umana nu ii poti dori decat fericire. Doar face parte din tine.Doar dragostea adevarata inseamna a dori binele celuilalt, mai presus de ceea ce esti tu!

Ps.
Multumesc Odille, pentru idee.

6 comentarii:

  1. Maria,
    Nu imi plac despartirile.Imi amintesc de cuvintele lui Lotus,mi-au ramas intiparite in minte, ‟oricum ar fi finalul,happy sau nu,pana la urma e tot un END‟.
    Lotus,iti amintesti? Mai demult pe coffechat la Alice.
    Doamne,mi-au dat lacrimile.
    (Trebuie sa revad si filmul acesta.Aproape l-am uitat.)

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena, sigur ca imi reamintesc.
    Dar uite, daca exista un timp pentru " end" inseamna ca exista un timp si pentru " inceput". Asa se echilibreaza balanta.
    Nu se poate sa fie doar sfarsituri sau doar inceputuri.
    ...
    Mie mi-a placut tare mult filmul.
    Nina draga, sunt povesti pe care atunci cand le citesc, mi se increteste pielea pe mine. Nu stiu altfel cum sa-ti descriu senzatia interioara.
    Casablanca e una din ele.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nina, ce supriza frumoasa sa poposesc pe blogul tau si sa gasesc povestea din "Casablanca"!

    Dupa multe cautari ale sufletului si ale mintii, am ajuns la concluzia ca o foarte mare iubire nu are sfirsit. Ea se cuibareste undeva in suflet si isi continua povestea.
    De multe ori incercam sa o izgonim, insa este un mare pacat. Asa un sentiment sublim trebuie pastrat si pretuit, este parte din noi. Noi suntem diferiti prin acea traire.
    Ne putem continua viata si pastra acea comoara a sufletului nostru.

    Odille

    RăspundețiȘtergere
  4. va multumesc , pentru gindurile voastre. Probabil ca legaturi de suflet puternice intr-un fel sau altul ne aduna, ne unesc untr-un spatiu in care ne bucuram , pt gindurile bune pe care le aducem.
    Sigur ca sunt norocosi cei care pentru un an , o zi sau o luna isi intilnesc sufletul care va face ireversibil parte din ei, indiferent unde se delimiteaza inceputul sau sfirsitul povestii.
    Nu stiu, totusi daca asta se poate intimpla de mai multe ori in viata . Insa stiu ca nu am gasit o lege a Universului , care sa mi confirme , ca cele doua suflete vor ramine impreuna.
    Insa continuarea povestii o putem construi fiecare dintre noi , si putem impinge finalul , spre alte timpuri.

    RăspundețiȘtergere
  5. draga nina iti trimit o melodie tie si omului din inima ta, care nu poate fi decit frumos. pentru ca in inima ta e frumos, se simte asta dincolo de ocean...

    RăspundețiȘtergere
  6. celi, iti multumesc , Pavarotti , va face parte din sufletul meu . Cit despre omul din inima, ce sa ti zic, probabil ca omul construieste...
    Si stiu , ca intr-o pauza dintre doua proiecte, va gasi pe undeva pierduta nevoia de a trai ..., de a se bucura, de a visa (ca tocmai a deletat probabil , din nou butonul cu visele si visarea).
    Tu stii la fel de bine ca si mine ca altfel vezi totul cind iti acorzi timp si poti reflecta in liniste. Le gesionezi si percepi diferit. Si nu -i poti dori sufletului tau geaman decit bine, indiferent unde ne va duce viata , cum altfel i-ai dori propriului suflet?

    RăspundețiȘtergere