luni, 28 martie 2011

Rascruce

"> NU pot . Astazi am aflat ca orict te-ar rani , oricit ai suferi, oricite tradari ai ajunge sa traiesti nu-i poti face rau omului pe care -l iubesti . Asa treci pragul de foc al propriilor actiuni. Asa iubirea e pusa la incercare. Daca ea exista ,alege sa elibereze, sa ajute , sa -i fie bine , indifernt ce forma si culoare ar prelua binele celulilalt. Stii ca ii este bine si asta e definitoriu.
Iubirea nu este o optiune activata prin alegere. (multumesc Gabita) . Ea este sau nu este, simplu.
Astazi s-a facut lumina. Astazi stiu ce culoare si ce forma are prezentul. II multumesc spatiului ca mi-a suportat divagatiile . Si va multumesc si voua.
Iubiti , indiferent de costuri, indiferent de consecinte!!

31 de comentarii:

  1. Asa este Nina...iubirea nu este o optiune, dar ea porneste de undeva, de la o mica scanteie.
    Eu am invatat ca trebuie sa o cresti si sa o intelegi asa cum este la momentul potrivit.
    Daca deja ti se mai da o a doua sansa in cazul in care ai pierdut acel moment te poti considera deja foarte norocos...

    Octavian Paler spunea: "Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca / Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita / Restul...depinde de ceilalti."

    Incredibila povestea celor doi...

    Va fi soare din nou in curand si pentru noi! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Va fi, Ramona , astazi s-a facut lumina , iar eu am inima usoara... Va fi bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur c-ai inteles,in sfarsit,iubirea ta, vector al evolutiei tale,si stii bine la ce ma refer.Sa fim recunoscatori tuturor celor care ne detaseaza de banal si sa multumim mai ales celor pe care-i iubim,fara de care n-am fi ceea ce suntem.Chiar si neimpartasita iubirea ramane cel mai de pret dar al nostru,indiferent ce forme capata aceasta....mult succes...

    RăspundețiȘtergere
  4. da, gabita m-am dumirit. iti multumesc, asta e iubirea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu pot fi de acord cu voi din simplul motiv ca iubirea neampartasita este una , iar cea neconditionata este alta. Cred ca cea neampartasita se poate transforma cu usurinta in obesesie, pe cand cea neconditionata functioneaza indiferent de orice. De granite , de conditii, de diferente sau de clase sociale...Inca!
    Apoi iubirea se intampla pur si simplu!Nu stiu daca inseamna evolutie, Einstein ar spune ca nu...Stiu ca inseamna cunoastere, pentru ca spirirtul devine totuna cu universul intreg si nimik nu poate fi mai minunat!!!
    Dar iubirea este totul .Neconditionata in nici un fel, caci si pe Dumnezeu il iubesti la fel, iar El nu iti sopteste la ureche in fiecare dimineata asta, desi simti cu toata fiinta ta cat de tare te iubeste-si stii ca nu te inseala!
    Asadar pana la a fi imparatasita -nu stiu din care punct de vedere este doar un pas...Ca sa nu mai vorbesc de teama de a recunoaste iubirea. Si spune asta una care stie ca frica poate paraliza totul...Eu am avut noroc! Caci Dumnezeu mi a dat sa cunosck Iubirea...Si iubesc cu ardoare...chiar daca el doar banuieste. Si traiesc cele mai frumoase si inaltatoare sentimente din primavara asta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e vorba de iubire neimpartasita celi aici. Nu e vorba de asta. Daca as stii ca e fericit i-as da doi ani sa stiu ca a invatat lectia. I-as da bucuroasa. II dau si acum. Sa faca cu ei ce doreste. Liber , asa cum doreste sa traiasca.Nu poti inchide un om in universul propriu nici macar de dragul iubirii.Daca ai depasit asta , si eu asta simt acum , treci si de pragul suferintei. Esti fericit pentru ca ele fericit. daca nu intrlege , tu ai facut tot ce ai putut ca el sa fie fericit. Insa... neasumarea riscurilor sub paravanul a nu incurca , tine doar de el. E usor sa -mi pling de mila si sa nu -mi asum nimic. Crede-ma ca stiu ce spun.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. hahaha ai uitat...crede in miracole si ele iti vor iesi in cale...
    nu stiu cine are mai mult curaj-cel care nu renunta indiferent de drum-sau cel care renunta indiferent de durere.U ce zici?????

    RăspundețiȘtergere
  8. da Celi , esxista miracole stii bine ca eu cred in ele , stii bine de cite ori ne-au "lovit de cind ne stim... eu da cred... insa , nu toti au aceeasi viziune , si trebuie sa o respect . respect alegerea chiar si de a nu crede, si cam asta... nu sunt persoanele la care se face referire si ma voi opri aici.
    Daca doreste are dreptul la replica.
    Te puup.

    RăspundețiȘtergere
  9. pai tocmai asta este
    are dreptul de a nu avea replica. este simplu! si corect! eu cred ca cel care va avea replica este Dumnezeu. Si argumentele pentru atata tacere.deci...

    RăspundețiȘtergere
  10. Respect orice alegere , chiar si de a nu avea replica...cum ziceam nu poti tine captiv in propriul univers un suflet daca iubesti cu adevarat. Respect orice alegere .Si ii dpresc doar fericire. Atit ,simplu, fara a minimiza o secunda ce a insemnat pentru evolutia mea.

    RăspundețiȘtergere
  11. daca iubesti cu adevarat lupti, eu asta stiu...chiar si cu aparentele mori de vant,pentru ca pot ascunde in spatele elicelor adevarate comori nestiute ,nebanuite...captivitate???? dumnezeule u nu iubesti un papagal...ci un om.iar el chiar nu sta in colivie...doar ceva mai departe de noi...sau la o statie de metrou, cum ar spune unii...sau cel putin cum spuneau odinioara...asa ca...hei capul sus...primavara nu inseaman nimik fara iubire! hmmm iti amintesti????

    RăspundețiȘtergere
  12. eu iubesc , chiar daca am acordat libertatea de care a avut nevoie. Asat sa nu uitam... Ii dau un an din viata, chiar doi , sa fie fericit, ai uitat?

    RăspundețiȘtergere
  13. si stii , tu stii ca nu vorbesc asa de dragul vorbelor. tu stii...

    RăspundețiȘtergere
  14. nu dai nimik ca nu este fair
    doar trebuie sa ai rabdare sa se faca mare,asa sunt copiii capriciosi
    hmmm inca ma gadesck sa il strigggggg

    RăspundețiȘtergere
  15. daca asa simt asa fac. fara sa mi dea ceva in schimb doar sa fie fericit. atit. nici macar asta nu am dreptul sa o aspun ii dau , astea inseamna iubirea aia de care vorbeai. INsa se dau lectii de maturitate... uitam ca uneori elevii isi depasesc profesorii...
    Sa se faca mare asta ramine la propria alegere ...
    Poate planul unora e sa arate calea si sa nu incurce... cu toate ca eu nu ma bazez pe teoria asta...

    RăspundețiȘtergere
  16. ha,elena , povestea proprie.... pina la urma eu nu pot sa -i deranjez propriul arbitru... asta stiu, insa ... ce am spus am si simtit...
    Oooops tu te refereai la videoclip, scuze..., da asta inseamna iubire adevarata indifernt de urmari ...

    RăspundețiȘtergere
  17. deci...urasc sa incep cu deci dar imi permite contextul
    Aditaaaaaaaaaaaaaaaaa, unde esti frate??? striga prietena ta de la Pitesti-pe care nu o cunosti.Inca!
    spun asa...una punga de alune prajite, bere de calitate si meciul din seara asta adica romania luxembourgggggg...hm??? ca sa nu mai vorbesc de lacurile pline de peste...am vb eu ...am aranjat te asteapta...si inca ceva. sa tii cu romania, macar la meciul asta.hai ca te las stiu ca stai fff prost la capitolul timp liber...dar...a...si nu uita trusa de pescuit.pun pariu ca este neagra!
    p.s. aici avem de toate de la caras , la fitofagi...si trag al dracului la musca, mai ales vara...

    RăspundețiȘtergere
  18. bai adita, te asteapta fetele la chiolhanul cu bere si tu ce faci prietene?? pai e frumos sa lasi fetele sa astepte??

    RăspundețiȘtergere
  19. draga anonim , atit cit timp va exista acest blog, eu nu voi influnenta pe nimeni in exprimare . fiecare scrie ce doreste si ce simte.
    Insa cred ca "Adita" prefera mai degraba un vin rose cu ptrtetenttii...nu l vad a bea bere, insa...
    parerea mea personala e ca va tine cu Romania , pentru ca il stiu patriot...
    O seara buna si tie...
    Celi , nu stiu ce sa comentez la tine...

    RăspundețiȘtergere
  20. maria , imi cer scuze, pentru interventie , uite ii cer scuze si lui adita, adita prietene sper ca nu te -am suparat.
    Cine e adita??? Apropos, si de ce il striga Celi(?) asa cu foc...?? Unde esti prietene??

    RăspundețiȘtergere
  21. Deja vad ca se face o galerie puternica pentru Adita. :)
    Hai Adita! Vino la noi!

    @ Anonim Adita este cel pentru care Ninutza ar da un an din viata, chiar 2...

    RăspundețiȘtergere
  22. A inteleg , el e persona importanta , lui i se adreseaza postul . Maria , esti o femeie de nota 10 . Lasa ca vine omul la bere..., pai se poate sa lipseasca , noi suntem aici prietene..., nu vezi ce galertie s-a facut in favoarea ta?
    Maria , te rog sa -mi atragi atentia daca cumva intrec masura. Eu nu ma uit la meci..., asa ca doar un semn si am inchis gura.

    RăspundețiȘtergere
  23. "De-ar fi sa vii / As crede ca visez..."

    Adita nu te supara, dar vrem sa vedem si noi un vis implinit, ca din astea neimplinite ne-am cam saturat.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ramona, anonim , atit cit nu se depaseste limita elementara a bunilui simt e ok, Si chiar si asa sunt gindurile vostre si eu nu pot sa moderez pentru ca consider ca nu e ok
    Puteti scrie ce vreti voi.
    Cit despre personajul "Adita", el a ales sa ajute fara sa incurce . CU tot ce urmeaza , sau ce se intimpla dupa aceasta decizie.A ales sa plece din inima , iar eu ii doresc numai bine.
    Da , am spus ca as vrea sa fie fericit , atit...restul ramine la propria optiune...
    Noapte buna, prieteni dragi.

    RăspundețiȘtergere
  25. Noapte buna...las un cadou pentru oricine are o iubire neimplinita...If I could tell you, Yanni.

    http://www.youtube.com/watch?v=xjh3GS58Sno&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  26. OOps , iubire neimplinita , Ramona? eu am alta parere ...
    Iubirea nu este o optiune activata prin alegere. este ca asa vrea muschii ei.Sau nu , simplu.
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  27. Sarut mina doamnelor, adita , salutare prietene!
    Va trimit un buchet de flori virtual , ca pentru doamne.In nume
    Maria , stiu ca ti place asta.
    Florin.

    RăspundețiȘtergere
  28. Nina,ma refeream si la videoclip si la povestea ta...:)
    Iubeste cu adevarat fara sa ceri nimic in schimb...
    Of Doamne ce usor e teoretic....la mine ma refer aici...:)

    RăspundețiȘtergere
  29. Elena , exista un timp pentru toate... tu singurica le vei vedea intr-o alta lumina , vei vedea. Te pup.

    RăspundețiȘtergere