duminică, 13 martie 2011

FEMEI CELEBRE- OONA O' NEIL

Oona O'Neil s-a născut la 13 mai 1926. Singura fiică a celebrului dramaturg Eugene O'Neil şi soţia sa, Agnes. Tatal ei a abandonat familia când Oona a fost de numai 2 ani, şi am văzut-o doar de câteva ori înainte de a optsprezecea ziua ei de naştere, când el a dezmoştenit.
Singura fiica a celebrului dramaturg Eugene O' Neil, s-a născut la 13 mai 1926. A fost pe rond abandomata de tatal ei la numai doi ani , si apoi dezmostenita la optsprezece.
In acel an Oona s-a casatorit cu marele Charlie Chaplin .Tatal sau , revoltat de realtia cu Chaplin, refuza sa-i dea consimtamintul , asfel fiind nevoirta sa se casatoresca in ziua in care a implinit 18 ani.
Oroce incercare re reconciliere sau de stabilire a legaturii cu tatal sau a fost sortita esecului.
Oona renunţat la toate planurile sale de a deveni o actriţă prin căsătoria cu Charlie Chaplin. Spre deosebire de căsătoriile sale anterioare, căsătoria lui Charlie a Oona a fost una desavirsita in ciuda diferenteleor de virsta diferenţelor de vârsta -el 56 de ani, şi Oona doar 18. În ciuda acestui fapt, au fost inseparabili pina la moartea marelui Charlot , in ziua de Craciun a anului 1977.
Au avut impreuna opt copii.
Dupa disparitia sotului ei , s-a confruntat cu probleme mostenite din familie. A luptat ca si tatal si fratele ei cu alcoolul , o slabiciune care a revendicat-o .
După moartea lui Charlie, Oona a rămas loiala lui şi i-a supravieţuit timp de paisprezece ani. Singuratatea suportata greu a facut-o sa si gasesasca alinarea in alcool. A murit in 1991 dupa ce a suferit de cancer pancreatic.
Timp de treizeci si cinci de ani a avut o casatorie fericita , in ciuda diferentei de virsta.
O poveste de viata impresionanata , blamata , nerecunoscuta si respinsa de familie societate, cutume si chair tara de origine a lui Charlot. Si totusi in cazul lor
. Mai mult de un sfert de secol.
Sa aveti o duminica binecuvintata.

3 comentarii:

  1. @Nina, cred ca expresia "Dragostea este oarba" isi gaseste un bun exemplu in aceasta poveste de dragoste. Desi Charlie Chaplin a fost unul dintre oamenii cei mai influenti si creativi ai filmului mut, dupa parerea mea era departe de a fi un simbol al barbatului de care sa se indragosteasca o fata tinara.
    Nu pot sa inteleg cum de s-a indragostit de el, dar dragostea nu poate fi inteleasa. :)
    Si totusi a fost asa o frumoasa poveste de dragoste si nu putem sa o judecam decit bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. m-am tot uitat la poza. transpare fericirea pe care o traieste. Expresia de care vorbeai , chiar daca nu cred in ea ,eu consider ca e mai degraba inteleapta, da , se aplica in cazul lor.
    Impresionant e si faptul ca dupa moartea lui , inca in putere nu si-a mai gasit rostul , sensul.
    O duminica senina !

    RăspundețiȘtergere
  3. vroiam sa spun fericirea pe care a trait-o , noroc ca voi intelegeti:))...

    RăspundețiȘtergere